woensdag 27 februari 2013

1246 - DE ZULLERS ZIJN AAN ZET


.

1246 - DE ZULLERS ZIJN AAN ZET

 

***

 

***

 
Het kwam hard aan! Haiku-Herman ziet sterretjes!
***
Ze zijn aan zet, de belovers die ons morgen gratis zullen scheren. De soort die het ACW besturen…. Ze zijn gehaast, want kartonnen kaarten-huisjes houden niet lang… In Italia is het zò erg, dat Beppe Grillo vandaag op zijn blog (vertaald in ’t Engels en ’t Japans) schamperde dat hij klacht zou neereggen tegen de ex-communist Bersani van de Linxe Democraten voor stalking.
Linx, ofte zij die ons een politiek-correcte mening opdringen in Europa, zitten met de schrik – en misschien wel iets meer – in hun broek. Al wat zij aanvatten, is mislukt. De integratie : mislukt. De crisis-beheersing : mislukt. De economische relance : mislukt. De veilig-stelling op termijn van de Euro : mislukt wegens het aanmoedigen van de Godsdienst van de Wrede.
Laten wij vooral onszelf niet voorbij steken met die Nobelprijs voor de Vrede : als Frankrijk nog wat dieper wegzakt in de werkloosheid – als hun auti-assemblage onderuit gaat –staan de oude erf-vijanden Frankrijk en Duitsland weer klaar om elkaar, zoals 100 jaar geleden, naar de keel te vliegen.
Binnen het jaar moet de oude Napolitano, ex-communist, en consesus-kandidaat voor het Presidentschap, verplicht op rust. Weer een pion van de stabiliteit die wegvalt…
Griekenland, de buurman, gonst lijk een zwerm razende bijen : het zal er binnenkort gaan stuiven, dat de stofwolken tot in Brussel vliegen….Spanje gaat kopje onder, tenzij de Magreb de vele tienduizenden lge huizen opkoopt…De jo-jo van de Reconquista….
En het Vogelkopje zal publiekelijk bittere tranen met tuiten wenen wegens zoveel ondankbarheid. Zijn job komt in gevaar, en tot Paus gekozen worden zal er nu ook niet meer inzitten. Ge zult dat zien!

 

***

Ter zake :

Nobelprijs econoom Krugman: Uitslag Italië betekent einde van de euro

Xander 27-02-2013 14:35- in economie, eu25% jeugdwerkloosheid in Frankrijk, Parijs stopt bezuinigingen - Duitsers: Euro in gevaar, Italië mogelijk uit de eurozone - Bondskanselier Merkel zoekt naar alternatieve opzet eurozone om instorting te voorkomen

Door de verkiezingsuitslag in Italië kraakt de eurozone opnieuw in al in zijn voegen.

Eén van de bekendste Amerikaanse economen, in 2008 winnaar van de Nobelprijs voor de Economie, zegt geschokt te zijn over de uitslag van de Italiaanse verkiezingen. 'Op deze manier eindigt de euro: niet door de banken, maar door bunga-bunga (pervers populisme)', schrijft hij op zijn blog in de New York Times. Hoewel de euro nog niet helemaal verloren is hebben de Italianen in zijn ogen de Eurocraten op de rand van de afgrond gebracht.

Bezuinigingsbeleid 'volkomen mislukt'

De harde bezuinigingspolitiek in zowel de schuldenlanden als de kernlanden in Europa is 'volkomen mislukt', zegt de Keynesiaan Krugman. Niet één van de landen die door Brussel en Berlijn zware bezuinigingen kregen opgelegd hebben ook maar een vonkje economisch herstel laten zien. Integendeel, de werkloosheid stijgt in steeds meer landen naar niveaus waarop de hele samenleving kapot gemaakt dreigt te worden.

Krugman uitte om die reden recent opnieuw felle kritiek op de Duitse eis voor hoge Griekse bezuinigingen. Volgens hem is de euro al twee keer maar net aan de ondergang ontsnapt: eind 2011 en in de zomer van 2012, toen de schuldenstaten in een dodelijke spiraal van stijgende rente en bankenfaillissementen terecht dreigden te komen. In beide gevallen zou ECB president Mario Draghi de euro hebben gered, eerst door een massale hoeveelheid nieuw geld (LTRO) en daarna door het besluit de staten in nood direct te gaan financieren.

'Politici hebben eurocrisis niet begrepen'

De Europese voorvechters van bezuinigingen hebben de crises in 2011 en 2012 niet begrepen, zegt Krugman, en hebben Draghi's reddingen van de euro opgevat als het succesvolle gevolg van het bezuinigingsbeleid. De hieronder lijdende Europese kiezers ervaren dat echter heel anders, betoogt de econoom.

Bovendien begrijpt de Europese elite niet dat hun beleid alleen door het publiek geaccepteerd wordt als ze een aantal echte resultaten kunnen laten zien. Tot nu toe is het enige gevolg van de besluiten van de Europese leiders echter meer pijn en ellende voor de gewone man. Keer op keer wordt de belofte herhaald dat het herstel nu 'echt voor de deur' staat, maar de kiezers vertrouwen dit niet meer en zoeken zoals in Italië naar alternatieven.

 De uitslag in schuldenland Italië, waar meer dan 50% op anti-EU en/of anti-euro partijen stemde, toont volgens Krugman aan dat Brussel en Berlijn de ECB het groene licht moeten geven om de geldpersen aan te zetten. Duitsland moet zich in zijn ogen juist dieper in de schulden steken als het de economie wil aanzwengelen, en Frankrijk moet 'ophouden de broekriem zo strak aan te trekken.' Hij verwacht echter niet dat dit besluit ook echt genomen wordt, waardoor 'ergere figuren als Beppe Grillo' in Europa aan de macht zouden kunnen komen. (1)

25% jeugdige werklozen, Frankrijk stopt bezuinigingen

Wat Frankrijk betreft lijkt de Amerikaanse econoom echter zijn zin te krijgen. Alleen al in januari kwamen er 43.900 werkloze Fransen bij en liep de jeugdwerkloosheid op naar 25%, reden voor Parijs om de geplande bezuinigingen voor dit jaar uit te stellen naar 2014. 'Dit is een explosief gevaar en ik wil de nationale samenhang niet in gevaar brengen,' verklaarde premier Francois Hollande.

 De socialistische leider denkt dat het fout is om met bezuinigingen de economische groei en investeringen nog verder af te remmen. Wel wil hij vasthouden aan het doel om in 2017 een evenwichtige begroting te kunnen presenteren. Hoe hij dat in slechts enkele jaren tijd wil bereiken is echter niet duidelijk, zeker niet nu de doelstellingen voor 2013 niet bereikt zullen worden.

De werkloosheid steeg naar 3,17 miljoen, de hoogste stand in 15 jaar tijd en maar net onder het absolute record van 3,196 miljoen. Met een economische groei van vrijwel 0 is het onwaarschijnlijk dat er dit jaar nieuwe banen bij zullen komen. Hollande hoopt dan ook dat het uitstellen van de bezuinigingen een positief effect zal hebben, want anders komt Frankrijk volgend jaar nog dieper in de schulden terecht. (2)

Duitsers: Eurozone in gevaar

Ook in Duitsland erkent men dat de Italiaanse verkiezingsuitslag de eurozone in gevaar heeft gebracht. Lars Feld, adviseur en vertrouweling van bondskanselier Merkel, vreest dat als de nieuwe Italiaanse regering niet bereid is hervormingen door te voeren, de rente explosief zal stijgen, er een massale kapitaalvlucht op gang komt en de ECB zal ingrijpen met het opnieuw massaal opkomen van de schulden van het land, iets waar Paul Krugman juist voor pleit.

Feld, door Merkel regelmatig als spreekbuis gebruikt, liet weten dat als Italië stopt met de noodzakelijke hervormingen 'van de Europese partners of de ECB geen hulp kan worden verwacht voor de stabilisering van de Italiaanse economie.' De eurocrisis zal dan 'met volle kracht' terugkeren. Merkel zou dan ook naar een alternatieve opzet van de eurozone zoeken om een grote ineenstorting te voorkomen.

Anton Börner, president van de Duitse autohandelarenvereniging, constateert in de Frankfurter Allgemeine dat Italië diep verdeeld en gespleten is en dat het land daar op eigen kracht niet meer uit kan komen. Als het niet lukt om de hervormingen door te voeren 'zal dat op de middellange termijn onherstelbare gevolgen voor de euro hebben,' schrijft hij, en is het niet ondenkbaar dat Italië uit de eurozone zal moeten treden. (3)

Xander

***

Ik ben U nog de nodige uitleg verschuldigd over het werkwoord ‘zullen’. Enfin, spraakkundig zou dat een werkwoord’ kunnen zijn, maar in feite is het slechts een babbelare-woord, geen woord dat in verband kan gebracht worden met iets doen.. Het is gewoon de onvolmaakt toekomstige tijd van veel noooit te vervullen beloften.
Zij ‘zullen’ de crisis beheersen. Zij zullen de immigratie in goede banen leiden. Zij zullen dit en ze zullen dat : heel het land ligt al vol zullen (dorpels) zodat de mensen daarover de benen breken.
Dus heeft Beppe Grillo fundamenteel gelijk. Weg damitt! Wat niet precies wil zeggen dat we ze nu al moeten opknopen. Al zou ik zeggen : begin maar, als oefening : onder hun oksels.
Laten we ze in ieder geval wegsturen voor het te laat is. Anders eindigen ze nog lijk Mussolini, die andere held : opgeknoopt met de voeten onder de luifel van een bezine-station…...naast zijn dode vriendinnetje, de mooie Clara Petacci, doorzeefd met de kogels die ze met haar lichaam had opgevangen, om de Duce te proberen  te beschermen.
Weet U, al is dat bijna 70 jaar geleden, dat weerszijj de tombe van de Duce nog dagelijks, binst de openings-uren de wacht wordt opgetrokken door 2 stoere Bersaglieri, en dat op haar grafsteen op het Romeise Campo Santo, nog dagelijks verse bloemen staan?  Helpt deze kennis niet een beetje om de Italiaanse ziel te begrijpen? Er is een tijd geweest (in de vroege Middeleeuwen) dat Rome amper 10.000 inwoners telde, en dat de geiten graasden in de straten?
Waarom zouden de nakomelingen van de Romeinse Legioenen dan de Veekiezingen 2013 niet overleven?

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten