woensdag 27 april 2016

3323



***
Woensdag 27 april 2016
Zon 6u23-20u58
H Floribert
*
3323 ZULLEN HET WEER DE HONGAREN ZIJN DIE HET WESTEN MOETEN REDDEN VAN DE MUZELMANNEN?
*
.
Wenen 1683
*
INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Ik wil niet opdringerig klinken, maar ben het wel door aldoors op dezelfde nagel te kloppen. Inderdaad, ook in 1683 zag het voor Oostenrijk, bij Het Beleg van Wenen door de Turken niet zo schitterend uit. Net als nu de E.U. stond de stad en dus de hele Christelijke Beschaving op het punt in handen te vallen van de Islam. Het rijk van Keizer Karel V (° 1500,…Gent-Prinsenhof) en de Troon der Habsburgers waren al danig verzwakt (zoals thans The Englisch Commonwealth), en de Val van Wenen zou de doodsteek geworden zijn. Toen heette de Turkse bevelhebber Kara Moestafa, nu is het Sultan Erdogan, beiden even geslepen, even levensgevaarlijk en even wreedaardig van natuur.
Ja, ook toen waren Hongarije en Polen de twee polen met de grootste aantrekkingskracht voor het Oude Avondland.    Het zou voor onze hedendaagse bevolking nuttig en voordelig kunnen zijn om de situatie van 1683 even grondig te memoriseren. De ‘Verkochte Media’ zullen het niet graag horen, maar U vindt alles van naaldje tot draadje terug op
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*
*
 (Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)
*
De rechts-conservatieve Hongaarse minister-president zorgt steeds opnieuw voor controverses. In de media wordt hij graag uitgescholden en bekritiseerd, maar bij veel mensen in Europa komt hij goed aan. Dat heeft zijn redenen.
Nadat de linkse regeringen Hongarije in de jaren 2002 tot 2010 bijna in de financiële afgrond stortten en het land alleen maar met financiële hulp van het IMF en de EU gered kon worden van een staatsbankroet, nam Viktor Orbán met zijn rechts-conservatieve partij Fidesz het politieke roer in het oostelijke Mid den-Europese land over – en zorgt sindsdien steeds opnieuw voor controverses.
Wat betreft de binnenlandse politiek hoeft de regeringschef zich nauwelijks zorgen te maken. De sociaaldemocraten hebben zichzelf met hun lukrake politiek en hun leugens in de voet geschoten en de Hongaren beseffen heel goed dat het terugdraaien van veel socialistische verkiezingsbeloftes door de rechts-conservatieve regering een noodzakelijke maatregel was. Zelfs nu nog kunnen enkele van de bestaande problemen herleid worden tot de acht jaren regeringsperiode van de socialist Ferenc Gyurcsany.
Eigenlijk hadden het IMF en de EU immers geëist een neoliberale “hervormingspolitiek” in te voeren. Orbán wilde hieraan echter om goede redenen niet meedoen en heeft het IMF het land weer uitgejaagd. De “onorthodoxe economische politiek” van de rechts-conservatieve regering leidde ertoe dat de kosten van de herstructurering niet (zoals dit normaal gesproken gebruikelijk is bij de plannen van de EU en het IMF) niet ten koste van de bevolking werden uitgevoerd, maar vooral van die van buitenlandse speculanten, investeerders, handelsketens en banken, terwijl de productieve branche en de industrie hier grotendeels van verschoond blijven. Dat leidde ertoe dat Hongarije weer economische groei vertoonde en dat de laatste aflossing aan de EU dit jaar terugbetaald kon worden.
Inmiddels geldt Hongarije voor enkele landen al als model. De nieuwe Poolse regering bijvoorbeeld financiert de hogere kinderbijslag door middel van een speciale belasting voor de banken en de grensbewaking met behulp van hekken en intensieve controle wordt nu door Oostenrijk via de Balkan tot in Griekenland toegepast.
Ook zijn er interessante resultaten te zien wat betreft de vluchtelingen- en migratiepolitiek. Terwijl de handelwijze van Hongarije bij de bevolking in Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Slowakije enz. op veel instemming stuit, staan veel politici daar (vooral in de “oude EU”) hier afwijzend tegenover. Niet weinig EU-burgers – vooral in die landen die hard getroffen worden door de “vluchtelingencrisis” – willen graag eenzelfde rigoureuze politiek.
De poging van de Hongaarse regering onder minister-president Viktor Orbán om een in etappes georganiseerd politiek begrip (eerst het nationale, dan het Europese en daarna het internationale niveau) uit te voeren, stuit uiteraard vooral bij de “eurocraten” op heftige kritiek. Per slot van rekening willen zij een Europese superstaat onder de knoet van Washington creëren. Maar veel mensen in Europa willen een volgens belangensferen ingedeelde politiek, waarin de eigen belangen voor die van anderen komen.
Zeker, Hongarije is lang niet perfect en heeft nog enkele politieke belemmeringen te overmeesteren – maar de huidige regering van Orbán probeert tenminste een politiek voor de mensen in Hongarije uit te voeren. Ook al is er nog sprake van diverse structurele problemen en verzet van buitenaf die menig hervorming er niet gemakkelijker op maken, toch zou het land over 10 tot 20 jaar wel degelijk kunnen uitgroeien tot een voorbeeldland in Europa, zoals bijvoorbeeld de gezinspolitiek en de arbeidsmarktpolitiek laten zien.
Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Neen, uiteraard is dat oude verhaal van de Belegering van Wenen door de Turken geen ‘aitem’ waaraan de huidige collaborateurs in Europa van de Islamisering gaarne aan herinnerd worden. Want als de Geschiedenis zich inderdaad herhaalt, wacht hen uiteindelijk het lot van alle verraders ter wereld.
Zij houden zich dus voor gewaarschuwd.
*
Wat onze eigen Verlichte Grote Verstanden betreft in Coburgia: zij kunnen de inspiratie van het Hongaarse volk voor hun leider best gebruiken. Voor zo ver als nodig nog even herhalen: de peilingen voor het Vlaams Belang zijn even hoopvol als de voorverkiezingen voor Donald Trump in Amerika. De juiste politieke feeling in zich hebben, is dat niet de grootste gave voor elk politiek genie?
Voor Franske den Hollander en Angelina Märkalina, de twee voetkussens van Mohbama, volgt een andere toepassing. Twee keer raden dewelke…..
*
*
*



Geen opmerkingen:

Een reactie posten