woensdag 27 juli 2016

3551


5/623 * - De wandaden van Leopold II – Kasteel Grand Marnier te koop in omgeving Nice – Toast op Mr Campari -
.
DEEL 2
*
Woensdag 27 juli 2016
Zon 6u02-21u35
Z Titus Brandsma
*
3551 -MET HET BLOED VAN VELE ZWARTJES EN DER VLAMINGEN     
*

Deze Koning verbergt zijn handen. Waarom?
*

*
Dat de lange Coburger met den Baarde, Leopold II (1835-1909) een bloeddorstige geldmaniak en rokkenjager is geweest, weten we al lang, maar vandaag wordt dat nog eens uitvoerig uit de doeken gedaan.  Ik had bijna geschreven ‘in de verf gezet’, maar iets ‘uit de doeken doen past nu eenmaal beter bij deze minnaar van zoveel mogelijk bloot.
Als, van de gevraagde verkoopprijs van dit hieronder besproken sprookjeskasteel één Eurocent naar de erfgenamen van de miljoenen uit winstbejag vermoorde Zwarte Afrikaners zou gaan, dan zou aan de erfgenamen van de vele generaties opgeofferde Vlamingen een levenslang vorstelijk pensioen kunnen uitbetaald worden.
Maar de man met de onnoemelijk vele en dure minnaressen is niet meer en zal er dus verder het zwijgen toe doen.
*
*

*
UIRZONDERLIJK NOG EENS GEPLUKT GEPLUKT BIJ
*
DS
*
Optrekje van Leopold II te koop
*
Villa Les Cèdres, een voormalig optrekje van koning Leopold II aan de Côte d’Azur, staat te koop. De botanische tuin met 20.000 plantensoorten is erkend als cultureel patrimonium.
216.000 euro per vierkante meter of 300 miljoen euro voor de hele villa. Zo veel geld moet u neertellen als u Villa Les Cèdres wil kopen, het voormalige optrekje van koning Leopold II aan de Côte d’Azur. Dat zou van Villa Les Cèdres het duurste ‘huis’ ooit maken.
Daar zit de ligging zeker voor iets tussen, want het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat nabij Nice is een van de meest exclusieve ­locaties in Europa.

De groten der aarde hebben er een verblijf. De nieuwe bewoners ­mogen onder anderen Paul Allen, de medeoprichter van software­gigant Microsoft, onder de buren rekenen.

Weet wel dat u een stukje ­ onversneden geschiedenis koopt. De villa werd in 1870 ­gebouwd en in 1904 gekocht door Leopold II om er zijn minnares Blanche ­Delacroix in onder te brengen.
Onder zijn impuls transformeerde het landgoed in een paradijs met een botanische tuin van 14 hectare, 25 verwarmde serres en 20.000 plantensoorten, door de Franse overheid erkend als ­cultureel patrimonium. Een feestzaal, wintertuin, stallen en kapel maken het plaatje af.

In 1915 vormde koning Albert I het domein om tot een tijdelijk ziekenhuis.

Grand Marnier

Het landgoed kwam in 1922 in het bezit van Alexandre Marnier­Lapostolle, de uitvinder van Grand Marnier. Het bleef in ­handen van de familie tot begin dit jaar, toen de Italiaanse drankenfabrikant Campari Grand Marnier overnam.

De topman van Campari maakt nu bekend dat het de villa voor een slordige 300 miljoen euro wil ­verkopen. Er zou al interesse zijn uit Noord-Amerika en het ­Midden-Oosten.

Het vorige record van ‘duurste huis ter wereld’ dateert van 2007, toen de Indiase staalmagnaat Lakshmi Mittal 147,28 miljoen ­euro neertelde voor een ­‘uitzonderlijke verblijfplaats’ in de buurt van de tuinen van ­Kensington Palace in Londen
*

*
*
Met deze bijdrage zijn drie bedoelingen duidelijk geworden.
1° We mogen nooit vergeten, dat Coburgia, het Koninkrijk der Saxen/Cobutger-Gotha’s, een bijeen gestolen allegaartje is, om via deze tentakels de macht van Parijs over het Vlaamse Land te bestendigen.
2° Dat de nagedachtenis van deze Koninklijke Haatbaard geroofd en terug te vinden is in elke drup Grand Marnier die wereldwijd gedronken wordt.
3° Dat het Italiaanse Campari, ook een soort veredeld vocht, uiteindelijk met de buit is kunnen gaan lopen.
Van nu voort zal mijn geliefkoosd terrasdrankje niet langer dat verfrissende  Schweppes-Tonic zijn, maar een nobele Campari.
Waarbij het glas telkens zal geheven worden ter ere van dit nieuwe Vaderland.
Viva Italia.

*

*

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten