maandag 27 oktober 2014

2076



*


*
2076 - HET CGKR WORDT BINNENKORT VERDORIE NOG VLAAMS GEZIIND. NIET TE GELOVEN.
*
Over het Centrum der Gemiste Kansen
.
JaJa, traditie is ook een onderdeel van het Flamingantisme
*

INLEIDING

Mijn ogen geraken niet uitgewreven!
Ik voel mij zzedelijk en moreel verplicht om een monument als Professor Mathias Storme de zwaluw te noemen, die nog de Lente niet uitmaakt…..
Bon. Goed. Maar eerst het heugelijk nieuws dat de oude nieuwe Joseph Goebbels DeWitte, alias Johan Deman, op de wip zit, louter en alleen omdat er Nieuwe Meesters zijn. Omdat, zegt de man Deman, zonder de Socialisten, het CGKR dreigt gepolitiseerd te worden….
En dat ’n harde Flamingant as Mathias Storme in de Raad van Bestuur zou komen. Één (1) op de 17….
Professor Storme, eenmaal (naar buiten uit) BDWër geworden, is eigenlijk iemand  van het formaat Vlaams Belang. En dat weet het mannetje Deman ook. Vandaar dat U hieronder kunt lezen, dat hij liever dat Centrum gewoon ziet verdwijnen. JaJa, de zoveelste boemerang naar de kop der Vlaming-haters: dat is precies waarvoor DeMan beducht is. Want als ‘zij’ daar buitenvliegen, zal het Centrum alleen nog de belangen der Vlamingen dienen. Wat Marx verhoede!

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
N-VA'er aangesteld: "Pure sabotage van Gelijkekansencentrum"
*
Oud-directeur Johan Leman is niet te spreken over de aanstelling van Matthias Storme (N-VA) als bestuurder bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum. "Misschien doeken we het beter op."
"Ik vrees voor een sabotage-actie. En dat net op het moment dat er meer dan ooit nood is aan een goed werkend Gelijkekansencentrum." De beslissing om Matthias Storme (N-VA), zelfverklaard tegenstander van de antidiscriminatiewet, bestuurder te maken van het Interfederaal Gelijkekansencentrum baart oud-directeur Johan Leman zorgen. "Het is alsof je een fanatiek Club-supporter in de raad van bestuur van Anderlecht zou zetten. Dan kan je niet verwachten dat de ploeg alsnog kampioen zal spelen."
Politisering van het centrum
Plots mochten we ons niet meer uitspreken over bepaalde onderwerpen. De islam bijvoorbeeld of de problematiek van de mensen zonder papieren, omdat die thema's te nauw aanleunden bij de politiek.
    Johan Leman, oud-directeur van het Gelijkekansencentrum

Tien jaar lang stond Leman aan het hoofd van wat toen nog het Centrum voor Gelijke Kansen en voor Racismebestrijding heette. In 2003 stapte hij op, de buik vol van de toenemende politieke bemoeienissen. "Jarenlang werkte ik heel goed samen met wijlen Jean-Luc Dehaene. Bij elke parlementaire vraag wees hij op de autonomie van het centrum. Daarna veranderde het snel. Plots mochten we ons niet meer uitspreken over bepaalde onderwerpen. De islam bijvoorbeeld of de problematiek van de mensen zonder papieren, omdat die thema's te nauw aanleunden bij de politiek."

De benoeming van Matthias Storme, de advocaat die discrimantie als een fundamentele vrijheid omschrijft is een volgende, nefaste, stap in de politisering van het centrum vindt Leman. "Natuurlijk mag je als politicus vinden dat de antidiscriminatiewet niet deugt en dat het Gelijkekansencentrum niet naar behoren functioneert. Maar dan moet je daar in het parlement iets proberen aan te doen. Wat nu gebeurt, een tegenstander van het centrum benoemen in de raad van bestuur, is pure sabotage."
Al houdt Leman nog een slag om de arm. "Misschien ziet Storme de komende maanden wel dat het Gelijkekansencentrum wel degelijk zijn nut heeft en worden zijn eigen vooroordelen doorprikt."
Net nu broodnodig

Gebeurt dat niet, dan vreest Leman het ergste. "Als directeur van het Gelijkekansencentrum krijg je constant tegenwind. Uit alle mogelijke hoeken. Overeind blijven in die omstandigheden lukt alleen met de volledige steun van je eigen raad van bestuur. Als de bestuurders niet meer achter het centrum of de leiding ervan staan dan doek je het beter op. Dan moeten de Belgische politici, als enige in Europa, maar zeggen dat zij zo'n Gelijkekansencentrum niet nodig vinden."

    Als de bestuurders niet meer achter het centrum of de leiding ervan staan, dan doek je het beter op
  Nochtans is net het tegengestelde waar, vindt Leman. In de problematiek van de radicaliserende moslimjongeren bijvoorbeeld kan zo'n Gelijkekansencentrum een belangrijke rol spelen. "De medewerkers van het centrum hebben een signaalfunctie. Ik had destijds een medewerkster die zich toegelegde op de moslimbroederschap. Van zodra zij vermoedde dat er zich problemen zouden voordoen, gingen wij ter plaatse. Ik zeg niet dat wij de huidige problemen met de moslimjongeren hadden kunnen voorkomen, maar ik ben er wel zeker van dat het probleem al veel eerder op de politieke agenda had gestaan."

Alleen kan het centrum die signaalfunctie enkel vervullen met de steun van de raad van bestuur. "De medewerkers van het centrum moeten het recht krijgen zich ook eens te vergissen. Met een raad van bestuur die constant naar fouten zoekt en elke beslissing in een ideologisch kader ziet, kan dat niet. Dan hou je er beter mee op."
"Geen probleem met aanstelling Storme, als hij zich aan spelregels houdt"
Op Radio 1 verklaarde Leman vanmorgen dat hij Johan Leman op zich geen bezwaar heeft tegen de aanstelling van Matthias Storme tot bestuurder van het vernieuwde Centrum. Wel moet de N-VA'er, die in het verleden kritiek had op de antiracismewet, zich aan de spelregels houden: hij moet de klachten toetsen aan de bestaande wetgeving en de confidentialiteit respecteren, aldus Leman.

"Mocht ik directeur of voorzitter zijn, dan zou ik op zichzelf geen probleem hebben met die aanstelling", reageerde Leman in 'De Ochtend'. Hij preciseerde daarbij dat Storme één van de zeventien leden van de raad van bestuur wordt. Bovendien zal hij niet oordelen of iets al dan niet racistisch of discriminerend is, maar wel of iets in aanmerking komt voor vervolging, dus ontvankelijk kan worden verklaard. "Ik heb er geen problemen mee dat hij mee klachten toetst aan de wet", aldus Leman.

Wel waarschuwt Leman dat er spelregels zijn. De eerste regel is dat klachten moeten worden getoetst aan de bestaande wetgeving. "Als hij een wet of het statuut wil veranderen, dan moet hij de parlementaire weg volgen", luidt het. Ook moet een lid van de raad van bestuur de vertrouwelijkheid respecteren. "Dat zal misschien zijn grootste probleem worden. Na een intern debat is het niet de bedoeling dat hij achteraf een persconferentie belegt of op Facebook schrijft dat hij niet akkoord ging met die of die uitspraak."

Wel relativeert Leman dat een beslissing om naar de rechter te stappen, in zijn periode als directeur nooit viel met een nipte meerderheid. Het ging integendeel om bijna unanimiteit, aldus nog Leman.
                       *
UITLEIDING

Zelfs op Google vindt U bij de naam CGKR op de eerste plaats een ontroerend stukje, die het opneemt voor de echte Zwarte Piet en in de marge ook een beetje voor de Goede Sinterklaas. Maar wèg het verhaal van de échte Sint Nicolaas, die toch maar de mythe van die domme negerknecht heeft geschapen.
Hoor ik daar nu protest va die vele Vlamingen, die zich gediscrimineerd voelen, omdat hun Goedheilig Man, Sint Maarten (Martinus), niet vermeld wordt? Mogen die kindjes  de avond van 10 op11 november de Sint niet uitnodigen om zich binnen een beetje te komen warmen?! Want als Moeder koeken bakt, zitten ze zo gaarne omtrent. Dwaallichtjes in leeg gelepelde bieten, kinderstoeten met verkleumde voeten en ijskoude handjes, alles in het vooruitzicht van de ochtendvroege verrassingen feestelijk uitgestald op de keukentafel…. Ach, wisten wij veel dat de Goede Sint iets goed te maken had in het vlakke land van die kapotgeschoten Westhoek.
*
De Bocht der Verandering begint al met de nieuwe naam. Op en top federalistisch! Maar als het gaat om de werkelijkheid, weet ook dat nieuwe Centrum niet van waar die Goedheilig man en kindervriend komt. Een Bisschop uit Smyrrna? Een pietrol-marchand uit Mekka? Wie zal het zeggen! Best op zijn beloop laten, om op geen lange teentjes te trappen….
*
Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.
(Get) Digitalia


*
EINDE
*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten