woensdag 20 juni 2018

5009

5009 – DE DÉSINTEGRATIE VAN DEZE E.U. BEGINT NU….
*
Italië blokkeert Ceta-akkoord tussen EU en Canada
18 juni 2018
*
Italië heeft heel goede redenen om de ratificatie van het Comprehensive Economic and Trade Agreement (Ceta) tussen de Europese Unie en Canada te weigeren. Dat heeft Gian Marco Centinaio, Italiaans minister voor landbouw, gezegd. Volgens Centinaio doet het Europees-Canadees vrijhandelsakkoord onvoldoende om de merkbescherming van specifieke Italiaanse producten te garanderen.
De Europese Commissie zegt echter verbaasd te zijn over het Italiaanse standpunt. Betoogd wordt dat het Ceta de bescherming van tientallen Italiaanse geografische merken garandeert. Zonder het akkoord is er volgens de Economische Commissie immers geen enkele bescherming.
Herkomstbescherming
“Italië kan het vrijhandelsverdrag onmogelijk onderschrijven,” benadrukte Gian Marco Centinaio tegenover de Italiaanse krant La Stampa. “In het akkoord kan immers slechts een klein gedeelte van de Italiaanse producten op een herkomstbescherming rekenen.”
In de Europese Unie genieten 221 Italiaanse landbouwproducten een geografische merkbescherming. Geen enkele andere lidstaat van de Europese Unie kan over een even omvangrijke portfolio beschermde producten beschikken als Italië. Onder meer balsamazijn uit Modena, Siciliaanse bloedsinaasappelen, diverse soorten vlees en olie en regionale kazen zoals Grana Padano en Gorgonzola staan op de beschermde lijst.
Centinaio, lid van de rechtse partij Lega, zegt de kwaliteit van de Italiaanse producten te willen beschermen. De argwaan tegenover het Ceta blijft volgens de minister echter niet beperkt tot de Lega, want volgens hem wordt dat standpunt ook door vele andere Europese politici gedeeld.
Cecilia Malmström, Europees commissaris van handel, probeerde vorig jaar het Italiaanse publiek nog gerust te stellen over het akkoord. Daarbij had Malmström erop gewezen dat Canada 143 Europese geografisch beschermde producten, waaronder 41 van Italiaanse origine - zou erkennen.
De Europese Commissie wijst er nog op dat het Ceta 98 procent van de invoertarieven tussen de Europese Unie en Canada zal schrappen. “Het akkoord zal ook de handel en de investeringen stimuleren,” wordt er opgemerkt. “Bovendien zullen Europese bedrijven voortaan in Canada de kans krijgen om naar openbare contracten mee te dingen.”
In verschillende Europese lidstaten wordt echter gevreesd dat de Canadese import het binnenlandse bedrijfsleven zou kunnen schaden, terwijl tevens wordt aangevoerd dat de bescherming van de Europese consument dreigt te worden uitgehold. Volgens sommige studies zou het Ceta in Europa 300.000 banen kunnen schrappen en de ongelijkheid verder doen toenemen.
Goede hoop
De Europese Commissie voert echter aan dat Italiaanse bedrijven dankzij het vrijhandelsakkoord goedkoper en gemakkelijker goederen en diensten naar Canada zouden kunnen uitvoeren. Er wordt op gewezen dat momenteel al 13.147 bedrijven naar Canada exporteren. Kleine en middelgrote ondernemingen vertegenwoordigen 79 procent van die uitvoer.
Tevens wordt aangevoerd dat de Europese export naar Canada 63.000 Italiaanse banen garanderen. De Italiaanse uitvoer naar Canada bestaat onder meer uit keramiek tegels, textiel, bloem, tomatensaus, groenten, meubilair en bakkerijproducten.
De waarde van de Italiaanse export naar Canada bedraagt 5,1 miljard euro per jaar. In omgekeerde richting importeert Italië jaarlijks voor 1,9 miljard euro Canadese producten en diensten.
Cecilia Malmström zegt goede hoop te hebben dat het Ceta op korte termijn door alle lidstaten van de Europese Unie zal worden geratificeerd. Op dit ogenblik is het vrijhandelsakkoord al goedgekeurd in Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Zweden, Finland, Malta, Spanje, Portugal, Letland, Estland en Litouwen.
Ook Wallonië had twee jaar geleden al gedreigd om zich tegen de ratificatie van het Ceta te zullen verzetten.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emitie

*
No capito niente, zoals het hierboven staat. Zwart op wit.
Neen, zoals de zaken hier worden voorgesteld, klopt er iets niet. Ofwel ben ik er te stom voor… Want slechts een gewoon burgermannetje. Iets dat moeilijk te geloven valt voor iemand met mijn jaren diie daarenboven economist is..
Of hoorde ik daar misschien heel in de verte, het klappen van de zweep?
Dus wie van de twee is nu het kalf? Diene stomme Italiaan, Gian Marco Centinaio, of die slimme EU-Crommissaris van het Ceta, een zekere Anna Cecilia Malmström.
Eerlijk gezegd, ik hoorde liever ’Ik zag Cecilia komen’ van Felix Timmermans. Want het boek is stukken beter dan de verpersoonlijking door die Zweudse bokkenspringster. Die weet, volgens Wiki, het verschil niet tussen het Europees Parlement en het Europees volk. Stomme trut!!!!!
Kijk, die uitleg op Wiki verheldert alles. Het wordt klaar als pompwater! En dat in slechts een paar voorzichtige volzinnen. Namelijk: wat ook een Europees Commissaris beweert, dat is altijd de waarheid, gewoon omdat dat soort ‘Volkscommissarissen‘ altijd gelijk heeft.
Vroeger, ten tijde van het vermaledijde Sovjet Imperium, heette dat daar de ‘Komintern’, een benaming die terecht bij ons bij vele generaties brave burgers de nodige afschuw verwekte.
*
U leest daar wat in alle Redacties van alle kranten verplichte lectuur zou moeten zijn, dat het begrip ‘Komintern’ teruggaat tot 1917, waar Lenin in hoogsteigen persoon op dat speciaal congres in Moskou de naam van zijn partij van ‘Sociaal Democraten’ veranderde in ‘communisten’.
Me dunkt (altijd goed ‘des Pudels Kern’ te kennen) tegen de dag dat vroeg of laat deze EU, onder impuls van de ‘Social Democ Rats’, tot hetzelfde besluit komt… Vrij vertaald luidt dat ‘Rood of geen Brod’
*
Kijk, nu we hierboven geleerd hebben hoe bij Anna Cecilia, de dame met de Zweedvoeten, de vork aan de steel zit, dat eerder onze Gian Marco gelijk heeft. Alleen al de muzikale klank van zijn voornamen doet aan Michelangelo denken…
Ik zag Cécilia komen,
Met wat b bloempjes
In haar handen…
*
Parmezaase Kaas, Parmezaanse Hesp: laat men deze twee maar overal ter wereld namaken, we zullen rap zien wie overleeft.
*
Tot slot nog even opmerken dat het weeral Canada is dat in troebel Italiaanse wateren vist. Diene Justin Trudeau, even Riberaal en Rood als Anna Cecilia, is inderdaad voor geen haar te vertrouwen. Zie de G7-top, waar hij, eenmaal thuisgekomen de daar geschreven akkoorden van tafel veegde, om nieuwe invoertarieven voor Amerikaanse import op te leggen. Waarop Trump meteen zijn goedkeuring van de dag voordien introk.
*
Herinnert U zich wie daarop door de Media als naar vaste gewoonte als slechterik werd aan de kaak gesteld?
Idem dito over die aan ede Mexicaanse grens in kooien opgesloten radeloze kinderen. Den Donald zal nu die bestaande Wet proberen af te schaffen. Ja, U leest goed. Die Wet was er al vóór Trump….
Maar over de Messias Obama geen kwaad woord. Tenzij halvelings dat die deze onmenselijke Wet niet heeft toegepast. Correctie. Over die toepassing werd nooit met ook maar één woord gereept…
Maar weest gerust. Trump past daar wel een oplossing voor. Hij heet dus twee keer prijs. De afschrikking werkt en hij bewijsrt nogmaals een man van de daad te zijn.
*
Ja Ja, stilaan vallen de eerste maskers af. Zowel bij de Overheid als bij de Media. Want al vliegt de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt hem wel…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten